Dollar Euro Calculator

Dollar Euro Calculator

De waarde van de dollar kan op verschillende manieren worden gemeten, onder andere met behulp met wisselkoersen, schatkistpapieren en deviezenreserves. Deze worden allen meegenomen in de berekening met de dollar naar euro calculator. Deze drie instrumenten hebben sinds 2011 een stijging van de dollar waargenomen. Hiermee kwam een einde aan de ontwaarding van de dollar vanaf het moment van invoering van de euro in 2002. Deze verandering komt door het volgende.

De waarde van de dollar; een stukje theorie

De staatsschuld van de Verenigde Staten ligt hoger dan 17 triljoen dollar (omgerekend 13,5 triljoen Euro). Ze staan daarmee op de derde plek in de wereld met hoogste schuld per inwoner, achter Japan en Ierland. Nederland staat op plek 13.

Buitenlandse schuldeisers zijn bang dat de centrale Bank van de Verenigde Staten, de Federale Reserve, de dollarwaarde laat dalen zodat de relatieve waarde van de schuld minder wordt.

De hoge schuld verplicht de Verenigde Staten om belastingen te verhogen en aan te sturen op een tragere besteding door beslaglegging. Dit beperkt economische groei, waardoor de waarde van de dollar omlaag gaat.

De Europese Unie worstelt om de Griekse financiële crisis op te lossen. Hierdoor is de vraag naar euro’s afgenomen, waardoor de dollar juist weer in waarde stijgt. Ook na de financiële crisis blijft de Europese Unie worstelen met het financiële beleid. De dollar blijkt een veilige investering tijdens een wereldcrisis!

De waarde van de dollar gemeten met behulp van wisselkoersen

De gemakkelijkste manier om de waarde van een dollar te bepalen is om te kijken naar wisselkoersen. Valuta wisselkoersen zorgen ervoor dat u weet hoeveel u krijgt als u de ene valuta inwisselt voor een andere. De koersen veranderen dagelijks, omdat ze worden verhandeld op de internationale wisselmarkt.

Op deze site kunt u zien wat de actuele koers van de dollar is en deze omrekenen met behulp van onze dollar euro calculator.