Wij raden u aan om de dollarkoers om te rekenen alvorens u een product gaat aanschaffen via het internet. Op het moment dat u bijvoorbeeld bij Alibaba een bestelling doet is het van belang dat u de prijs van het product weet en dus ook de exacte europrijs inclusief verzendkosten weet.

Dollarkoers omrekenen

Het omrekenen van dollars is belangrijk als u de waarde wilt weten bijvoorbeeld van een product op een Amerikaanse website, zoals Amazon, of wanneer u op reis gaat naar de Verenigde Staten. U kunt op veel plekken online de dollarkoers omrekenen naar een valuta van uw wens.

Investeert u in buitenlandse valuta, dan hecht u veel waarde aan een omrekenkoers die up to date is. Immers, elke schommeling in de koers kan voor u flinke winst of verlies betekenen.

Waarde van de dollar

De waarde van de dollar wordt voor een belangrijk deel bepaald door de hoogte van de wisselkoers op de internationale wisselmarkt. Om deze reden verandert de koers van de dollar, bijvoorbeeld van de dollar naar de euro. Houdt u daarom elke dag de dollarkoers in de gaten.

Geld omrekenen met behulp van een valuta calculator

Met behulp van een valuta calculator kunt u diverse valuta omrekenen. Geld omrekenen van euro naar dollar, of van dollar naar euro doet u met 1 druk op de knop. U kunt er de waarde van 1 dollar zien, of u voert het bedrag in dat u wilt omrekenen. De calculator vermenigvuldigt het ingevoerde bedrag met de actuele wisselkoers.

Dollars omwisselen bij een bank

Houdt u er rekening mee dat geld omwisselen bij de bank extra kosten met zich mee brengt? Zo hanteert de bank niet exact de dagwaarde van de dollar, maar een gevraagde en geboden waarde. Deze waarden zijn voor de consument minder gunstig dan de daadwerkelijke waarde van de dollar. Vaak worden ook administratieve kosten in rekening gebracht.