Euro Dollar Calculator

Koers Euro Dollar Calculator

Als men zaken gaat doen in de Verenigde Staten of binnenkort op vakantie gaat naar Amerika, is het goed om vooraf te weten wat de dollar waard is. De oplossing hiervoor is de dollar euro calculator van Dollarkoers. Deze calculator laat zien hoeveel dollars men voor één euro krijgt. Deze euro dollar calculator rekent de ratio of deelsom uit, waarbij de dollar de noemer is. Als de dollar dan zakt, is deze minder waard ten opzichte van de euro. De euro / dollar koers wordt weergegeven als EUR/USD.

Wat betekent de koers voor u?

Indien uit de euro dollar calculator blijkt dat de dollar goedkoper is ten opzichte van de euro, is dit zeer gunstig. Hierdoor is het mogelijk om producten te kopen in de Verenigde Staten die normaal veel duurder zouden zijn. Als de euro dollar calculator aangeeft dat de euro goedkoper is dan de dollar is het ongunstig om producten in de Verenigde Staten te kopen. Uitstellen en wachten op een gunstige dollarkoers is dan zeker een optie.

Enkele voorbeelden van gevolgen als de euro stijgt:

  • Lagere benzineprijzen: de prijs van olie wordt verhandeld in dollars, een zwakke dollar zorgt ervoor dat we voor hetzelfde bedrag meer olie ontvangen, hierdoor kan de prijs van benzine dalen.
  • Afnemend concurrentievermogen: een sterke euro kan leiden tot het afnemen van de concurrentiecapaciteit van Nederlandse bedrijven, omdat de export van Nederland duurder wordt als gevolg van de wisselkoers.
  • Goedkoper vakantieverblijf: als men reist naar de Verenigde Staten met een sterke euro, betekent dit dat men veel goedkoper uit is.

Als de euro daalt, heeft dat de volgende gevolgen:

  • Duurdere invoer van Amerikaanse producten: als de euro daalt en dus de dollar stijgt moet men meer betalen voor producten die men invoert uit Amerika. Voor bedrijven die importeren uit het buitenland is het zeer nadelig.
  • Duur verblijf in de VS: omdat u meer dollars moet betalen, wordt uw verblijf in de Verenigde Staten flink duurder.
  • Goedkopere export: Nederlandse producten worden goedkoper in het buitenland en dus ook in de VS. Hierdoor wordt er meer geëxporteerd, het gevolg hiervan is dat Nederlandse bedrijven hiervan groeien.
  • Verslechterde marktpositie: door een onstabiele munt is het voor buitenlandse ondernemingen onaantrekkelijk om in Nederland te investeren. Dit betekent dat er minder banen komen en de marktsituatie verslechtert.