Als men zaken gaat doen in de Verenigde Staten of binnenkort op vakantie gaat naar Amerika, is het goed om vooraf te weten wat de dollar waard is. De oplossing hiervoor is de euro dollar calculator van Dollarkoers. Deze euro dollar calculator laat zien hoeveel dollars men voor één euro krijgt. Deze euro dollar calculator rekent de ratio of deelsom uit, waarbij de dollar de noemer is. Als de dollar dan zakt, is deze minder waard ten opzichte van de euro. De euro / dollar koers wordt weergegeven als EUR/USD.

Op vakantie naar Amerika? Of wilt u beleggen in dollars? Dan is het belangrijk om te weten wat de dollar op dit moment in euro’s waard is. Hierdoor moet men van euro naar dollar rekenen. Op dit moment is de dollar 0 euro waard. Dit betekent dat men voor één euro 0 dollars krijgt. Deze euro naar dollar koers wordt weergegeven als EUR/USD.

Een wisselkoers van 0 dollar voor één euro betekent dat 0 Amerikaanse dollars evenveel waard zijn als één euro. Een wisselkoers is de waardeverhouding tussen twee valuta’s. Men spreekt vaak over het zakken van de dollar. Dit betekent dat de koers van euro naar dollar stijgt. Als de dollar zakt, wordt deze minder waard ten opzichte van de euro.

Geschiedenis van euro naar dollar

De euro is de jongste valuta op de valutamarkt. Het valuta paar van euro naar dollar is vanaf de introductie in 1999 het meest verhandelde paar. De euro is een flexibele munt, dit betekent dat de munt geen vaste waarde of bandbreedte heeft waarbinnen het mag bewegen. De waarde van de euro komt tot stand op de online valuta markt,waar hij verhandeld kan worden tegen andere munten zoals de dollar.

De koers van euro naar dollar wordt onder andere bepaald door de economische verhoudingen tussen Europa en Amerika. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het werkeloosheidscijfer en het Bruto Nationaal Product in beide landen. Daarnaast spelen politieke factoren een belangrijke rol.

Voor- en nadelen

De koers van euro naar dollar is voor de euro vrij gunstig. De euro staat ten opzichte van de dollar vrij hoog. Het exporteren van producten nar de Verenigde Staten is voor bedrijven zeer nadelig, dit kan zelfs hun concurrentiepositie verslechteren. Voor Europa brengt de euro naar dollar relatie voordelen met zich mee. Met de dure euro kan men producten die grote prijsstijgingen zijn ondergaan, goedkoper inkopen.

De euro naar dollar relatie is voor consumenten gunstig als de dollarkoers laag is. Dit betekent dat men (online) dure producten kunt kopen in de Verenigde Staten, waar men nu minder voor hoeft te betalen. Indien de dollarkoers hoog is, is de euro naar dollar relatie omgekeerd en moet men meer betalen voor de producten. Stel de aankoop uit en wacht op een gunstige euro naar dollar koers.

Het reizen naar Amerika is zeker een aanrader op het moment als de dollarkoers laag is. Boeken, dvd’s en muziek zijn via Bol.com of Amazon goedkoop, dit geldt ook voor de nieuwste gadgets.